Barbecue

Verse makreel van de barbecue in het zonnige Frankrijk

Barbecue

Verse makreel van de barbecue in het zonnige Frankrijk

Heerlijk even ruim een weekje weg! Eerst naar Frankrijk waar ik een paar dagen bij uitdekeukenvan8-collega Clara ben en dan door naar Zwitserland voor een paar stevige wandelingen. Maar ja, soms gaat het leven niet zoals je wilt. Onderweg naar Clara besloot de auto om niet meer verder te willen. En dat geeft behoorlijk wat gedoe: wegslepen, de Franse lunchpauze van 12 tot 2, weer verder slepen naar de juiste garage, gemiste lunch met vrienden, mijn gebrekkige Frans, lekker warm buiten, huurauto, enzovoort. Uiteindelijk arriveer ik zo rond een uur of 9 ’s avonds bij Clara en echtgenoot Frans. Handen wassen, zitten en wijn. Dat was de juiste volgorde. En als je daarna dan deze heerlijke makreel van de bbq met een salade voorgeschoteld krijgt, vergeet je zo’n dag weer snel. Dank Clara en Frans!. Na veel omwegen ben ik overigens weer keurig thuis met een auto die het doet.

Bereidingswijze

  1. Laat de makrelen door de visman fileren of doe het zelf: Snijd de makrelen aan de buikkant vanaf de kop naar de staart open en verwijder de ingewanden. Spoel de makrelen schoon onder de kraan. Snijd de kop en staart eraf en klap de makrelen open. Trek of snijd voorzichtig de graten en ruggengraat van het visvlees.
  2. Wrijf het visvlees in met zeezout en versgemalen zwarte peper. Snijd 5 dunne plakjes van de citroen en verwijder de pitjes. Leg op elke makreel 3 halve plakjes citroen en een takje rozemarijn en klap de makrelen dicht. Bind ze naar wens dicht met keukentouw.
  3. Bestrijk de makrelen dun met olijfolie en leg ze op het rooster van de barbecue. Rooster de makrelen – als dat kan met het deksel op de barbecue – in 6-8 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze als het vel loslaat van het rooster na 3-4 minuten voorzichtig met een spatel en rooster de andere kant.
  4. Lekker met aardappelsalade met een pittige mosterddressing.

Verse makreel van de barbecue in het zonnige Frankrijk

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer