Soep

Verfrissende komkommergazpacho

Soep

Verfrissende komkommergazpacho

Komkommertijd! In de letterlijke zin. Want juist nu het zo warm is, breekt het seizoen voor komkommers aan. Heerlijk verfrissend en dorstlessend! Mijn buurman hier in Frankrijk brengt mij om de dag een paar komkommers en een flinke bos platte peterselie uit zijn groentetuin. Van die komkommers snoep ik de hele dag door, maar laat me er ook culinair door inspireren. Deze komkommergazpacho is hier met dit warme weer echt favoriet! IJskoud en ook pittig, dat helpt je er weer bovenop als het je echt te warm wordt. Een prima soepje om gewoon tussendoor als opfrissertje te geven, maar natuurlijk ook lekker als voorgerecht. Supersimpel om te maken! Ik heb deze superwarme zomerdagen gewoon een kan met komkommergazpacho in de koelkast staan.

Bereidingswijze

  1. Was de komkommers, dep ze droog en snijd ze met schil in stukjes. Verdeel de komkommerstukjes met de knoflook, bosui (houd wat ringetjes achter voor garnering) en peterselie in de kom van de keukenmachine. Sluit af met het deksel en meng alles op de hoogste stand tot een fijne en prachtig heldergroene puree.
  2. Voeg de broodblokjes met azijn en wat versgemalen zwarte peper en zout naar smaak (ongeveer 2-3 theelepels) toe. Druppel wat hot peppersauce en de olijfolie in de groene puree en voeg ongeveer een halve liter water toe. Meng dan alles opnieuw op de hoogste stand. Voeg als de gazpacho te dik is nog wat water toe.
  3. Schenk de gazpacho in een kan en laat de soep in de koelkast in 2-3 uur door en door koud worden en op smaak komen. Verdun daarna zo nodig nog met ijskoud water.
  4. Serveer de ijskoude gazpacho in glazen en garneer met blokjes paprika en wat ringetjes bosui.

Verfrissende komkommergazpacho

Ingredi├źnten

Robert Herder messen: Altijd vlijmscherp!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer