Thaise kipcurry met gestoomde paksoi & witte rijst

Thaise kipcurry met gestoomde paksoi & witte rijst

Als ik kip gebruik neem ik het liefst dijen met vel! Daar zit zo veel meer smaak aan dan aan die suffe filets en ze zijn ook veel sappiger.
Je kunt kippendijen ze tegenwoordig zowel met als zonder bot kopen maar niet overal. Sommige supermarkten hebben ze wel maar vaak zonder vel en echt (heel stom) bijna nooit biologisch. Bij de poelier verkopen ze over het algemeen altijd. Ik ga voor gevogelte en wild naar de zusjes Wagenaar op de Lindenlaan 313 in Amstelveen, dat is er echt een om voor om te rijden. Deze razend snelle kipcurry maak ik ook met kippendijvlees en breng ik op smaak met mijn eigengemaakte currypaste (*kijk in het zie receptenarchief) en kokosmelk. De gestoomde Shanghai paksoi (dat zijn de kleintjes) zijn heerlijk licht en smaken er verrukkelijk bij.

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in ruim kokend water in ca. 12 minuten gaar. Afgieten.
  2. Breng een laagje water onderin de stoompan aan de kook. Leg de paksoi in de stoommand van de stoompan. Dek de pan af en stoom de paksoi 10 minuten.
  3. Snijd de kip in kleine stukjes.
  4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok, voeg de kip toe en roerbak 5 minuten. Voeg de currypaste toe, roerbak 2 minuten. Schenk de kokosmelk erbij en roerbak nog 2 minuten.
  5. Verdeel de rijst, paksoi en kipcurry over 2 diepe borden. ®José van Mil. Fotografie: Henk Brandsen, Studio Vondelpark Amsterdam

Tip:
Het is erg lekker om over de gestoomde paksoi wat warme sojasaus met fijngeperste knoflook en geraspte gember te scheppen. Daar kan eventueel ook nog een beetje limoensap bij.
*Thaise currypaste kun je kant en klaar kopen maar ook heel makkelijk zelf maken kijk voor het recept in het receptenregister.

Thaise kipcurry met gestoomde paksoi & witte rijst

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer