Tarbot met rozemarijn-citroenolie

Tarbot met rozemarijn-citroenolie

Tarbot is een van de lekkerste vissen die ik ken. De makkelijkste manier om deze dikke platvis te bereiden is in de oven. Je kunt één grote of een paar kleinere met wat plakjes citroen en kruiden op een platte ingevette aardewerken schaal in de oven garen. Het is heel handig en mooi de vis op die schaal op tafel te zetten. In de rubriek Keuken & zo kun je lezen hoe je de tarbot vervolgens kunt fileren en daar vind je ook allerlei smakelijke informatie over Rozemarijn.

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 citroen in plakjes. Schil de andere citroen voor de helft. Pureer (bijv. met een staafmixer) de half-geschilde citroen met 6 rozemarijnnaalden, 125 ml olijfolie, wat grof gemalen peper, wat zout en een mespunt cayennepeper. Voeg naar smaak 1-2 tl gembersiroop toe. Gebruik direct of laat een dagje op een koel plekje (maar niet in de koelkast) trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Bedruppel een platte aardewerk schaal met een beetje olijfolie. Leg 3 takken rozemarijn en de helft van de plakjes citroen breeduit op de schaal. Leg de tarbotten er met de donkere kant, waar de ogen zitten, naar boven, naast elkaar op en bedek met plakjes citroen en de rest van de rozemarijn. Bedruppel met nog een beetje olie.
  4. Gaar 15-17 min. in de hete oven. (Prik je vinger midden in de vis tot je graat voelt, als die lekker warm is dan is de tarbot klaar). Fileer aan tafel. Schep er wat citroenolie over.

Lekker met: Romeinse salade (ook met de citroenolie) en gebakken (zoete)aardappelen.

Variatie: In plaats van 2 kleine kun je 1 grote tarbot nemen, de bereidingstijd is dan een paar minuten langer.

Tarbot met rozemarijn-citroenolie

  • Voorbereidingstijd: 10min
  • Bereidingstijd: 20min
  • Aantal personen: 2-3
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer