Smørrebrød

Smørrebrød

 

In Kopenhagen kan je niet om smørrebrød heen en dat wil je ook helemaal niet. Ten eerste maakt het je blij als je een vitrine vol met smørrebrød ziet en ten tweede is het een behoorlijk gezonde lunch. Het zware roggebrood kun je vervangen door stevig volkorenbrood, een goed alternatief als je geen Scandinavisch roggebrood in huis hebt. Ik heb, op het vliegveld in Kopenhagen bij de bekende bakker Lagkagehuset, nog gauw roggebrood gekocht om thuis nog even na te genieten.

 

 

 

Bereidingswijze

  1. Besmeer sneetjes Deens roggebrood of volkoren brood van ongeveer een cm dik met een klein beetje ongezouten boter
  2. De linker variatie is gemaakt met de rosbief, cornichons, ui en mierikswortel.
  3. De rechter variatie is belegd met plakjes peer overlappend neergelegd, Danish blue en fijn gehakte geroosterde hazelnoten.

Smørrebrød

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer