Bijgerecht

Smashed potatoes met verse truffelcrème

Bijgerecht

Smashed potatoes met verse truffelcrème

Smashed potatoes zijn perfect als bijgerecht maar ook zeer geschikt en lekker als onderlegger voor tal van ingrediënten zoals, zalm, garnalen, gerookte en gedroogde ham, kazen en gegrilde groenten, tapenade etc. zodat ze als voorgerecht of snack gegeten kunnen worden.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappels in de schil in ruim water gaar, ca. 20 minuten. Afgieten en laten uitlekken. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
  2. Leg de aardappeltjes naast elkaar op een bakplaat druk ze met de bolle kant van een soep- of jusschep rustig in elkaar (niet al te plat). Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met vers gemalen peper en grof zout. Bak ze in de hete oven in 20-25 minuten goudbruin en krokant.
  3. Meng de crème fraîche met wat peper & zout. Rasp de helft van de truffel boven de crème fraîche en roer het erdoor. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Hak de peterselie fijn.
  4. Serveer de smashed potatoes direct als ze klaar zijn. Of laat ze afkoelen, besprenkel ze dan later weer met nog een beetje olie en zet ze een paar minuten in een hete oven 200°C om op te warmen en weer knapperig te worden.
  5. Plaats de smashed potatoes op warme borden of een schaal. Schep in elk een lepeltje crème, bestrooi met de peterselie en schaaf de rest van de truffel erover.

Tip:  Je kunt de smashed potatoes ook opwarmen bij ribeye met teriyakisaus of ander vlees uit de oven dat vrij kort op lage temperatuur (140°C) wordt gebraden: zet de bakplaat met afgekoelde gebakken smashed potatoes onder het vlees in de oven. Zet als het vlees klaar is en eruit is gehaald, de oven op 220°C. Besprenkel de smashed potatoes met nog een beetje olijfolie. Zet ze een verdieping hoger in de oven terug. Laat ze in een paar minuten nog even lekker bruin en knapperig worden.

Smashed potatoes met verse truffelcrème

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer