Deze salade Perigordine met geitenkaas en walnoten maken wij regelmatig als we in de Perigord zijn. Het is een oogstrelend feestje op tafel. Dit jaar geef ik kerst een Franse draai en serveer deze vrolijke salade op een klein bordje als feestelijk voorgerecht.
Voorgerecht voor 6-8 personen of lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ± 20 minuten
Bereidingswijze
- Begin met de dressing: klop in een kom de wijnazijn met mosterd, honing, wat zout en versgemalen peper en de walnootolie tot een gebonden dressing.
- Verwijder het groen en de worteltjes van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Snijd het kontje van de struikjes roodlof en romainesla en maak de blaadjes los. Was de sla in ruim water en droog de bladeren in een slacentrifuge. Scheur ze zo nodig in stukken.
- Schep de slabladeren, roodlof en radijsjes in een kom luchtig door elkaar, sprenkel er wat dressing over en schep nogmaals luchtig door. Verdeel de salade over wijde kommen.
- Snijd de geitenkaas in plakjes en verdeel ze met de walnoten over de salade. Sprenkel de rest van de dressing erover. Lekker met stokbrood of pain de campagne.
Tip
Neem voor 8 personen 150-200 gram geitenkaas.