Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus

Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus

Bij deze rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus geef ik meestal gierst en gestoomde preistukken. In plaats van gierst doen ook spaghetti of zilvervliesrijst en prima bij deze gehaktballetjes.

Bereidingswijze

  1. Maak het gehakt in een kom met een vork los. Strooi de havermout erover met een flinke snuf zout, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel oregano en royaal versgemalen peper. Voeg het ei toe en kneed alles tot een homogene, wat plakkerige massa. Vorm hier 12 balletjes van.
  2. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Verdeel de ui, knoflook en rode peper rond de gehaktballetjes en bak 2 minuten zachtjes mee. Strooi de rest van de paprikapoeder en oregano over de ui en schenk de wijn en tomatenblokjes met sap erbij.
  3. Laat de gehaktballetjes in de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn en het een mooie saus wordt.

Rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer