Bij deze rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus geef ik meestal gierst en gestoomde preistukken. In plaats van gierst doen ook spaghetti of zilvervliesrijst en prima bij deze gehaktballetjes.
Bereidingswijze
- Maak het gehakt in een kom met een vork los. Strooi de havermout erover met een flinke snuf zout, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel oregano en royaal versgemalen peper. Voeg het ei toe en kneed alles tot een homogene, wat plakkerige massa. Vorm hier 12 balletjes van.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Verdeel de ui, knoflook en rode peper rond de gehaktballetjes en bak 2 minuten zachtjes mee. Strooi de rest van de paprikapoeder en oregano over de ui en schenk de wijn en tomatenblokjes met sap erbij.
- Laat de gehaktballetjes in de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn en het een mooie saus wordt.