Rode Thaise currypaste

Rode Thaise currypaste

In Thailand koken ze heel veel vers en à la minute, waarbij veel gerechten in de wok boven een heel heet vuur worden bereid. Als smaakmakers worden aromatische kruidenpasta’s gebruikt, die vaak van te voren zijn gemaakt en tot gebruik bewaard. Ze worden naar smaak aan de gerechten toegevoegd en even meebakken met kip, vis, vlees, groenten, rijst, noedels en met de basis voor soepen.

Bereidingswijze

  1. Halveer de peper in de lengte, verwijder de pitjes. Pel de knoflook en de ui. Schil de gember. Haal de blaadjes van de basilicum, verwijder dikke takjes. (koriander takjes worden gewoon gebruikt).
  2. Meng de rode peper (hoe meer hoe heter) in de beker van de staafmixer met de ui, knoflook en koriander en/of basilicum. Rasp de limoen- of citroenschil erboven fijn. Halveer en knijp het sap er uit met behulp van een vork die je in de vrucht heen en weer draait. Voeg de Nam Pla toe.
  3. Maal de ingrediënten tot een grove pasta.
  4. Verhit een scheutje zonnebloemolie in de wok en roerbak de curry paste 3-4 minuten op een matig tot laag vuur. Voeg zout naar smaak toe.
  5. Gebruik de Thaise currypaste direct of schep in een schoon potje. Voeg zoveel zonnebloemolie toe dat de paste net onder staat. Afsluiten, laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast bewaren (maximaal 2-3 weken). ®José van Mil

Rode Thaise currypaste

Ingrediënten
  • Smaakmaker voor ca. 4 porties

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer