Quinoasalade met druiven en feta

Quinoasalade met druiven en feta

Bereidingswijze

  1. Week de havervlokken 15 minuten in een bakje met koud water, giet ze af en laat de vlokken op keukenpapier goed uitlekken. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de havervlokken knapperig bruin. Schep er 1 eetlepel balsamico-azijn over en strooi er zout en versgemalen peper over. Laat de vlokken afkoelen.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de quinoa al omscheppend 2 minuten. Sprenkel er 1 eetlepel balsamico-azijn over en schenk er 300 ml water bij. Voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Kook de quinoa in 10-12 minuten zachtjes gaar. Laat de quinoa afkoelen tot lauwwarm.
  3. Meng in een wijde kom de quinoa met de sla en de helft van de druiven en feta. Sprenkel er eventueel meer olijfolie en balsamico-azijn over en schep de salade over diepe borden. Verdeel de resterende druiven en feta erover en strooi er tot slot de havervlokken over.

Dit recept komt uit het boek LEKKER Havermout! Quinoa! En meer… (www.lekkerlangjong.nl) De foto is gemaakt door Arjan Smalen.

Quinoasalade met druiven en feta

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer