Posteleinsalade met bietjes

Posteleinsalade met bietjes

Winterpostelein doet het goed in salades. De blaadjes zijn lekker knapperig en fris pittig van smaak.

Bereidingswijze

  1. Snijd de bietjes elk in 6-8 partjes en meng ze in een kom met wat zout, versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels balsamicoazijn. Laat de bietjes 30 minuten zo staan.
  2. Was als dat nodig is de postelein gronding en verwijder de worteltjes. Maak de postelein in een slacentrifuge droog of laat heel goed uitlekken. Klop in een kommetje 1 eetlepel balsamico-azijn met de olie, mosterd en wat zout en peper tot een dressing
  3. Meng de postelein, rucola, bietjes en paprika in een slaschaal en sprenkel de dressing erover. Strooi de pompoenpitten erover.

Posteleinsalade met bietjes

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer