Pompoensalade met avocado en pompoenpitten

Pompoensalade met avocado en pompoenpitten

Een kleurige salade. Met kip en linzen hebt u een hoofdgerecht.

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in stukken. Kook de pompoen in ca. 12 minuten gaar (tijd afhankelijk van de dikte). Laat in een vergiet uitlekken.
  2. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan lichtbruin en knapperig.
  3. Schil de avocado’s, snijd het vruchtvlees in schijven en doe ze in de slakom. Rasp wat fijne citroenschil erover en druppel er citroensap over tegen verkleuren.
  4. Klop een dressing van 1 el citroensap, honing, mosterd, zout, peper en olijfolie.
  5. Schep de dressing door de avocado, sla en warme of afgekoelde pompoen. Strooi de pompoenpitten over de salade.

Variatie: denk aan geitenkaas.

Pompoensalade met avocado en pompoenpitten

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer