November is de pompoenmaand bij uitstek. Leuk om dan weer eens iets heel anders te proberen.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd van de bovenkant van de pompoen een flinke kap af. Verwijder de pitten uit de pompoen en schraap daarna met een lepel de draden weg. Wrijf de pompoen aan de buitenkant in met olijfolie en zet hem in een ovenschaal. Wrijf ook het kapje in met olijfolie en leg dat naast de pompoen.
- Rasp de kaas op een grove rasp en meng de ras el hanout erdoor. Vul de pompoen met de geraspte kaas en schenk de wijn erbij. Schuif de schaal in de oven en bak de pompoen 40-45 minuten tot hij rond licht gekleurd en gaar is.
- Veeg intussen de paddenstoelen schoon –cantharellen kun je even snel afspoelen om al het zand te verwijderen – en bak ze in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur bruin en gaar. Sprenkel het citroensap erover en schep de oregano met wat zout en peper erdoor.
- Neem de schaal met pompoen uit de oven en schep de paddenstoelen in de pompoen. Serveer met een lekkere salade.