Ze zijn er weer: verse tuinbonen. De gedopte bonen zijn gehuld in een lichtgroen velletje, dat dikker wordt als de bonen groter of ouder zijn. Vanwege dit stugge velletje wordt er weleens melk aan het kookwater toegevoegd. Ook kan het velletje eraf gehaald worden. Dat heet dubbeldoppen. Neem dan meer voorbereidingstijd. Tuinbonen worden vaak gekookt met takjes bonenkruid
Bereidingswijze
- Dop de tuinbonen en kook ze met de peterselie of het bonenkruid in 5 – 7 minuten gaar. Oudere bonen hebben meer tijd nodig.
- Kook de couscous in kokend water met zout en het bouillontablet volgens de gebruiksaanwijzing (11 – 12 minuten). Giet af en roer er een scheutje olijfolie en citroensap door.
- Bak intussen de worstjes in olijfolie rondom bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Hak de kruiden fijn en schep ze met de tuinbonen door de couscous.
- Serveer direct met de worstjes. Lekker met tomatensalade met avocado.
Variatie: vervang worstjes door lamskoteletjes.