Pasteibakjes uit de supermarkt zijn vaak niet lekker. Zelf pasteibakjes bakken is niet makkelijk, zoals we konden zien in ‘Heel Holland bakt’ de kersteditie december 2015.
Gelukkig maakt mijn banketbakker heel lekkere.
Voor meer personen kan het recept simpel vermenigvuldigd worden.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen en de sjalotjes ca. 5 minuten.
- Laat de pasteibakjes in de oven in 5-7 minuten warm worden.
- Smelt de boter in een kleine pan. Roer er de bloem door en laat het mengsel 2 minuten pruttelen op laag vuur.
- Schenk al roerend de paddenstoelenbouillon erbij . Draai het vuur hoog en breng de saus aan de kook. Laat nu en dan roerend even koken.
- Roer de paddenstoelen door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de pasteibakjes op kleine borden. Verdeel de ragout erover. Garneer desgewenst met bieslook of tijm.
Tip: sommige supermarkten en groentewinkels verkopen schoongemaakte, gemengde paddenstoelen met kruiden.