Nagerecht

Oude boeren brokkelkaas met sansyo peper, vijgenjam & druiven

Nagerecht

Oude boeren brokkelkaas met sansyo peper, vijgenjam & druiven

In een meer gangenmenu is een uitgebreide kaasplank vaak net te veel. Zeker als er ook nog een lekker toetje komt. De keus voor een klein stukje van één soort kaas kan dan een goed idee zijn. De vijgenjam met Japanse sansyo peper hierbij is heel verassend en erg lekker bij oude boeren brokkelkaas. Je kunt de sansyo peper eventueel vervangen door (grof gemalen) zwarte peper of shechuan peper die ook erg lekker is maar wel scherper.

Bereidingswijze

  1. Meng de vijgenjam met de sansyo peper. Je kunt het direct gebruiken maar het is lekkerder als je het een tijdje laat trekken.
  2. Verdeel de kaas in 6 porties en de druiven in 6 trosjes of halveer de vijgen. Leg alles op schotels. Schep de vijgenjam ernaast en leg het fruit erbij.

Oude boeren brokkelkaas met sansyo peper, vijgenjam & druiven

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer