Mosselen met Honey Blonde

Mosselen met Honey Blonde

Zo af en toe vind ik het heerlijk om een biertje te drinken, maar om nu te zeggen dat ik een bierkenner ben, beslist niet. Wat ik wel ontzettend leuk vind zijn alle kleine plaatselijke brouwerijen die er inmiddels zijn en waarvan er steeds meer bijkomen. Even terug in de tijd. De eerste keer dat ik in aanraking kwam met een kleine Nederlandse bierproducent was in 2005. Samen met Bart de Groot heb ik twee jaar in Zevenhuizen de Food Lovers markt Nederland Smaakt georganiseerd. Uit elke provincie waren er top producenten aanwezig om over hun producten te vertellen en ze natuurlijk te verkopen. Voor Noord Holland was daar o.a. een ongenadig enthousiaste Michel Ordeman van Jopenbier uit Haarlem, een kleine bierproducent, die op Nederland Smaakt een druk bezochte tap had en heel veel informatie kon geven. Als je bierkenner bent, weet je dat Jopenbier inmiddels uitgegroeid is tot een mooi bedrijf en in een prachtig verbouwde kerk gevestigd is.
Wat een verrassing is het dan ook als ik mijn oude buurman tegenkom die me vertelt dat hij samen met zijn dochters The Sisters Brewery is gestart in Breukelen. Natuurlijk moest ik proeven en voor mij waren de Worker (what’s in the name) en The Drone (donker beer) de favorieten.
Dat je met bier kunt koken is algemeen bekend, ook als je mosselen kookt. Het basis recept blijft hetzelfde, alleen de groenten en kruiden wisselen. Ik heb mijn mosselen gekookt met een flesje van hun Honey Blonde, gesneden venkel, ui en wortel. Simpel en lekker.

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen af en gooi de mosselen die niet meer dicht gaan weg.
  2. Leg de groenten onderin een grote pan, bestrooi met wat zout en peper en doe er vervolgens de mosselen en het bier bij.
  3. Doe de deksel op de pan en kook de mosselen in ca. 5 minuten tot ze open zijn. Schud de pan af en toe. Verwijder de mosselen die dicht blijven en serveer de gekookte mosselen uit de pan met stokbrood of frites.
  4. Als je het vocht zeeft en laat inkoken, kun je dat gebruiken als basis om een sausje bij de mosselen te maken.

Mosselen met Honey Blonde

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer