Kerstkroon

Kerstkroon

December is bij uitstek de maand van de zoete lekkernijen.
Deze kerstkroon behoort tot een van mijn favorieten. Ik bak de kerstkroon meestal in de week voor kerst, zo heeft de gevulde cake de tijd om goed op smaak te komen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Roer de boter met de gele basterdsuiker licht en romig. Voeg, een voor een, de eieren toe en klop na elk ei het beslag goed door.
  2. Spatel de gezeefde bloem met het bakpoeder, de kaneel, de kruidnagel en de piment door het beslag.
  3. Voeg de vijgen, de rozijnen, de gekonfijte kersen, de gember, de amandelen, de pecan- en pistachenoten, de limoenrasp en de whisky toe en spatel het door het beslag.
  4. Doe het mengsel over in de ingevette tulbandvorm en bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 1 uur gaar.
  5. Voor de garnering:
  6. Kook de jam met het citroensap en 1 eetlepel water 1 minuut en roer het door een zeef. Bestrijk de cake met een beetje van het mengsel en schep de rest door de gemengde gedroogde vruchten en de noten. Verdeel het mengsel over de cake.

Kerstkroon

Ingrediënten
  • Voor de garnering:

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer