Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Een ideale dag voor het maken van een grote pan stoofvlees. Nu heb ik tijd om dat lekker uren lang te laten sudderen, tot het in draadjes uiteen valt. Ik maak zo’n stoofpot altijd voor twee of drie keer tegelijk en vries het gerecht dan in porties in. Of smul er gewoon de volgende dag nog een keertje van. Deze goulash is een heerlijk gerecht om ook oudejaarsavond mee te beginnen.

Bereidingstijd: 3-4 uur

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken. Bak de ui en knoflook in het bakvet zachtjes glazig. Schep het vlees erdoor en bak het rondom bruin. Strooi de paprikapoeder erover en bak nog 2-3 minuten op zacht vuur.
  2. Schenk de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees en breng het gerecht net aan de kook. Laat de goulash liefst 2½ -3 uur heel zachtjes sudderen, tot het vlees al zacht wordt. Zet zo nodig een vlamverdeler onder de pan.
  3. Voeg de paprika en aardappel toe en schep alles om. Laat de goulash nog 30-45 minuten zachtjes sudderen tot het vlees echt zacht is. Serveer de goulash in diepe borden of wijde kommen met een flinke lepel Griekse yoghurt erop. Strooi de spekjes erover. Lekker met zuurdesembrood en een groene salade.

Hongaarse goulash

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer