Gembersoep met sesam

Gembersoep met sesam

Soep vooraf, voor de lunch of als avondmaal het gaat er altijd heerlijk in. Deze hieronder is een oosterse waarvoor ik zelfgemaakt groentebouillon gebruik. Hoe ik dat doe staat onderaan het recept.

Aan de lijn (zie weekmenu): Breek, als de soep bijna klaar is, per persoon 2 eieren boven de pan, breng de soep tegen de kook aan en pocheer de eieren 3-4 minuten.
®José van Mil

Bereidingswijze

  1. Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in ringetjes. Hak de knoflook en gemberwortel fijn.
  2. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een steelpan en bak hierin de gember 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Schenk de bouillon in de pan breng aan de kook en laat 5 minuten trekken op een laag vuur. Voeg de lente-uitjes toe.
  3. Verdeel de soep over 2 kommen en druppel de sesamolie erover.®José van Mil

Variatie
Leg in de kommen een nestje gekookte rijstnoedels en zet sojasaus en sambal op tafel om zelf naar smaak aan de soep toe te voegen.

Tip
De groentebouillon met een Oosters tintje, die ik heb gebruikt voor de gembersoep met sesam is gemaakt van worteltjes, ui, knoflook, stukje laos, stukje gemberwortel, stengel citroengras, stuk prei, bleekselderijstengel, 1-2 tomaten, wat foelie, peperkorrels, bladselderij, stukje rode peper en een flinke scheut sojasaus. De grof gesneden groente bak ik even in een scheutje zonnebloemolie in een diepe pan. Dan voeg ik de kruiden en sojasaus toe. Vervolgens schenk ik er water bij (in volume ca. 2x zoveel water als groente). Als het water kookt moet de bouillon een uurtje op een laag vuur trekken. Dan zeven en op smaak brengen met nog wat sojasaus. Wat je over houd blijft in de koelkast dagen goed en kan je ook invriezen. Voor een snelle bouillon kun je bouillonblokjes, -poeder of geconcentreerde bouillon gebruiken.
®José van Mil

Gembersoep met sesam

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer