Gegrilde zalm met citroen-bieslookboter, worteltjes uit de oven en rucola

Gegrilde zalm met citroen-bieslookboter, worteltjes uit de oven en rucola

Elk jaar zaai ik maar een klein rijtje wortels. De worteltjes die ik moet uitdunnen gebruik ik met loof en al in de sla. De rest rooster ik – als ze groot genoeg zijn – in de oven, zodat de smaak van het harde werken echt tot zijn recht komt.

Bereidingswijze

  1. Roer de roomboter lekker zacht en roer de geraspte citroenschil, het bieslook en naar smaak zout en peper erdoor. Laat de boter in de koelkast of diepvries opstijven. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Wentel in de ovenschaal de bospeen in 1,5 el olie met wat zout en laat ze in de oven in ca. 35 minuten gaar en heel lichtbruin worden.
  3. Wrijf de zalmfilets in met een paar druppels citroensap en een paar druppels olie en gril ze op de barbecue of in de grillpan eerst 6 minuten op de velkant en daarna 2 minuten op de viskant.
  4. Leg de zalmfilets elk op een bord, leg de citroen-bieslookboter erop, serveer de bospeen erbij en garneer de borden met een toef rucola.

Gegrilde zalm met citroen-bieslookboter, worteltjes uit de oven en rucola

  • Voorbereidingstijd: 85min
  • Bereidingstijd: 40min
  • Aantal personen: 2
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer