Hoofdgerecht

Gegrilde Kip met sumac en watermeloen

Hoofdgerecht

Gegrilde Kip met sumac en watermeloen

Sumac is een roodbruin poeder gemaakt van gekneusde sumacbessen die groeien aan de sumakstruik. Ze hebben een frisse en pittige smaak. Het lijkt iets op citroen.  De bekende chef Ottolenghi werkt ermee in recepten voor zijn kookboeken.

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kip met zout, peper en de helft van de sumac. Verhit olie in een braadpan of koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin. Laat de kip op laag vuur in 15-20 min. Gaar worden.
  2. Haal de puntjes van de bonen af en kook ze in 10 – 12 min. Beetgaar.
  3. Maak een sausje van yoghurt, knoflook, de rest van de sumac en geraspte citroenschil.
  4. Bak de watermeloen 1 minuut aan beide kanten met de kip mee.
  5. Serveer de saus en de watermeloen bij de kip. Er mag een aardappel bij.

Tip: vervang sumac door kerrie.

Gegrilde Kip met sumac en watermeloen

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer