Caesar Salad

Caesar Salad

Omdat ik vanavond niet thuis ben, maak ik tussen de middag een Caesar Salad. Maak de salade met goede ingrediënten en houd het zo simpel mogelijk. Voor mij blijft het een van de lekkerste salades die er bestaat.

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de croutons. Snijd het stokbrood in blokjes. Verwarm wat boter in een ruime koekenpan en voeg het brood toe. Vermeng met de boter en spreid het brood uit in een enkele laag. Bak de blokjes op middel vuur tot de onderkant bruin begint te worden. Schep ze dan om en bak ook de andere kant bruin. Houd ze in de gaten en zorg dat ze niet te ver doorbakken. Laat ze afkoelen en gebruik wat je nodig hebt voor de salade. De rest kun je bewaren in een goed afsluitbare doos.
  2. Was de sla goed, droog de bladeren en pak ze in plastic of in een handdoek. Leg ze in de koelkast tot gebruik. De sla wordt dan nog knapperiger.
  3. Druk de knoflook plat en smeer de slabak ermee in. Hak het overgebleven stukje knoflook fijn en doe dit samen met de fijngesneden ansjovis in de slabak.
  4. Zet het ei met koud water op, breng het water aan de kook en laat het ei dan nog 30 seconden koken. Spoel het onmiddellijk koud en af breek het ei boven de slabak. Schep het ei leeg, het geel is zacht, maar het wit heeft net een klein beetje structuur aan de rand. Klop er met een garde de azijn door en voeg er nu al kloppend beetje bij beetje de olijfolie bij tot een mooie dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Scheur de sla in stukken en meng door de dressing. Bestrooi de sla tot slot met de Parmezaanse kaas en de croutons

Caesar Salad

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer