Bloedworst en appel-tijmcompote met kaneel

Bloedworst en appel-tijmcompote met kaneel

“Van Kop tot staart alles wordt gebruikt.” Dat staat op de website van de Lindenhoff in Baambrugge. Ze blijven met hun productiemethoden dicht bij de natuur, “waarbij het welzijn van mens, dier en aarde centraal staat. Wat vlees betreft gaat het dan om authentieke vleesrassen. Dieren die rustig opgroeien binnen een zorgvuldig programma, waarbij goed is nagedacht over hun leefomstandigheden en groeiprocessen; over welke voeding ze krijgen; over antibiotica-vrij werken. Vlees dat op de juiste manier gerijpt wordt, door ambachtelijke slagers verwerkt wordt, en uiteraard vrij blijft van additieven.” Een hele fijne plek om ouderwets lekkere bloedworst te kopen! Dat is precies wat ik heb gedaan voor het recept van vandaag met appel-tijmcompote met kaneel van biologische appeltjes. Rode kool erbij en puree van pastinaak (groenten en fruit hebben ze ook bij de Lindenhoff), zo lekker samen….

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd ca. 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Schil en halveer de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe ze in een pannetje, rasp de schil van de citroen erboven en knijp er een paar druppels citroensap over. Rits de blaadjes van de takjes tijm boven de appel en voeg de suiker en 4 el water toe. Breng aan de kook en kook ca. 8 minuten op een matig vuur. Zo nu en dan roeren. Voeg een snufje kaneel toe.
  2. Verwarm ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak hierin de plakken bloedworst 3-4 minuten aan elke kant. Leg de bloedworst op warme borden en schep de appel-tijmcompote met kaneel (warm of koud kan allebei) erover. Lekker met rode kool en puree van pastinaak.®José van Mil

Bloedworst en appel-tijmcompote met kaneel

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer