Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

Dit is een echt verwenrecept voor mij. Aardappelkoekjes van puree. Ik maak er een soort deconstructed stamppot van. Ik stoof de groente (bijvoorbeeld boerenkool met ui en spek) apart en in plaats van de groente door de puree te roeren, bak ik aardappelkoekjes van die puree en serveer ik ze bij groente. Vaak met wat geraspte kaas erbij. Je kunt de koekjes ook van tevoren bakken en dan vlak voor serveren in de oven opwarmen. Reken in een voorverwarmde oven 8 minuten op 175 °C.

Bereidingswijze

  1. Schenk de melk in een kom. Voeg het ei, het bakmeel en het kerriepoeder toe en klop dit met de mixer tot een glad beslag. Verdun de aardappelpuree met iets van het beslag en roer het vervolgens door het beslag. Breng pittig op smaak met zout en peper.
  2. Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Laat op enige afstand van elkaar 3-4 sauslepels beslag in de pan lopen. Bak de koekjes tot de bovenkant bijna droog is. Keer de koekjes met een spatel en bak de andere kant bruin. Schep de koekjes op de bakplaat en houd ze in een op 75°C voorverwarmde oven warm. Bak op dezelfde manier van de rest van het beslag nog ca. 12 koekjes.
  3. Serveer de kokjes bij de ‘stamppot’.

Aardappelkoekjes

  • Bereidingstijd: 40min
  • Aantal personen: 4
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer