Thuiswerk lunch soepen, zo klaar, niet zwaar, bevredigend en vooral lekker.
Als ik thuiswerk neem ik tussen de middag bijna altijd tijd om even een soepje te maken. Dat kan gewoon een bouillon zijn met een restje groenten zoals sperziebonen of spitskool, wat gesneden lente-ui en stukjes tomaat, waarboven ik 1 of 2 eieren breek en even laat stollen. Die is echt klaar in een handomdraai. Maar ook een groentesoepje, noedel-soepje of miso-ramen, tomatensoep, gemengde groentesoep, champignonsoep of een pittige pindasoep staan geregeld op mijn lekker snelle lunchmenu (de recepten vindt je in ons receptenbestand). Het is maar net wat ik in de voorraad en aan restjes heb. Bouillon om de soep mee te maken heb ik standaard in verschillende vormen in huis (in de diepvries, geconcentreerd in de koelkast, poeder en tabletten). Maar ook allerlei speciale smaakmakers heb ik in voorraad waardoor snel iets lekkers maken altijd een fluitje van een cent is.
Bereidingswijze
- Pel de ui en knoflook. Snipper de ui, pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in kleine stukjes.
- Roerbak de ui en fijngeperste knoflook 3 minuten in een scheut olijfolie op een vrij hoge temperatuur. Voeg de champignons toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg 1 theelepel kerriepoeder toe. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat de soep 5 minuten pruttelen.
- Pureer de soep met de staafmixer en voeg een scheut olijfolie of de slagroom toe. Breng op smaak met peper & zout. Bestrooi met wat peterselie.
Tip: Voor een nog krachtiger paddenstoelen smaak kun je een klein handje gedroogde boleten eerst een paar uur in de bouillon weken. Haal ze uit de bouillon, knijp ze goed uit en bak ze mee met de champignons. Gebruik de bouillon voor de soep.