Blog

Mosterd voor de maaltijd

Weet je waar ik ontzettend van kan genieten? Heel scherpe mosterd op een stukje Frans stokbrood. En dat vind ik eigenlijk alleen maar in Parijs lekker. Van te voren is dat nou niet het beeld waar ik naar uitkijk als ik naar Parijs ga, maar op het moment dat ik aan zo’n klein, beetje onhandig

Blog

Mosterd voor de maaltijd

Weet je waar ik ontzettend van kan genieten? Heel scherpe mosterd op een stukje Frans stokbrood. En dat vind ik eigenlijk alleen maar in Parijs lekker. Van te voren is dat nou niet het beeld waar ik naar uitkijk als ik naar Parijs ga, maar op het moment dat ik aan zo’n klein, beetje onhandig

Mosterd voor de maaltijd

Weet je waar ik ontzettend van kan genieten? Heel scherpe mosterd op een stukje Frans stokbrood. En dat vind ik eigenlijk alleen maar in Parijs lekker. Van te voren is dat nou niet het beeld waar ik naar uitkijk als ik naar Parijs ga, maar op het moment dat ik aan zo’n klein, beetje onhandig tafeltje zit, is dat wel het eerste waar ik aan denk. Het liefst heb ik het tafeltje dan met een wit papieren tafelkleedje, mandje brood op tafel en mosterd in een potje met een houten lepeltje erin. Ongenadig scherp is die mosterd altijd, een beetje het wasabi effect als je een hapje neemt. En dat dan op een stukje perfect stokbrood. Heerlijk! Daarna kan ik rustig het menu gaan uitzoeken.

Maar wat gebeurt er vorige maand in Parijs, ik deed de ontdekking van de dag: de mosterd winkel van het merk Maille. Op het Place de la Madeleine sta ik opeens oog in oog met La Maison Maille, een boetiek van het merk Maille. Wat een briljant idee om zo met je merk om te gaan. Alles prachtig vormgegeven, dus zomaar voorbij lopen was geen optie.

De winkel staat vol verschillende soorten mosterd en genoeg mogelijkheden om het een en ander te proeven. De Maille sommelier legt je tijdens het proeven met plezier uit welke mosterd het is en waarbij het uitstekend smaakt. Je kunt er zelfs je lege mosterdpotje ter plekke laten vullen.

Langs de wanden staan honderden potjes mosterd en er was in de winkel veel aandacht voor hun lente-collectie. 3 smaken (wortel, olijven, bietjes) in een prachtige verpakking: Les Jardins Secrets des Chefs. Mocht je in Parijs zijn en deze winkel ook nog niet kennen, ga er langs en geniet.

En als ik er dan toch ben, moet ik even langs de winkel van Amorino. Een ijswinkel waar ze verrukkelijk ijs hebben. Ik ben absoluut geen ijs-fanaat, maar daar een ijsje kopen geeft iets extra’s. Niet alleen de smaak maar ook de manier waarop het gepresenteerd wordt. Heerlijk om te zien dat iedereen gewoon geduld heeft als iets leuk is en kwaliteit heeft. Het begint al met het buiten in de rij staan, dan kom je bij de kassa om af te rekenen, sta je weer even in de rij om tot slot te kiezen welke smaken je wilt proeven. Natuurlijk neem ik een horentje want daarop wordt zorgvuldig een bloem gecreëerd. Voor zoiets sta ik graag in de rij met mede genieters, alleen het er zijn is een al een feest.

http://www.amorino.com/en/

http://www.maille.com/

Auteur

Nelleke van Lindonk

Over de auteur

Nelleke van Lindonk, Haar belangrijkste culinaire woorden zijn: nieuwsgierig, ontdekken, proberen en genieten. In alles wat zij op culinair gebied doet zijn deze woorden van toepassing.
Ook verandering van keuken hoort bij haar. De jarenlange interesse voor en het reizen door Amerika leidde tot het kook/reisboek De Verenigde Smaken van Amerika. Het kookboek Lekker Lang Jong, over hoe belangrijk gezond eten is, schreef zij samen met Clara ten Houte de Lange. En door een bezoek aan Japan, is zij op dit moment gefascineerd door de Japanse keuken. Daarnaast creëert en organiseert zij bijzondere culinaire workshops, evenementen en reizen. Tijdens haar lange carrière in de uitgeverswereld ontwikkelde zij het Blue Band kookboek en produceerde de Chinese Chef kookboeken voor Albert Heijn.

Nelleke van Lindonk – culinaire concepten en kookboek auteur www.vanlindonk.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *