Blog

DAT IS NOG EENS ANDERE PASTA

We weten niet beter dan dat pasta gemaakt wordt van tarwe. Maar die zekerheid is nu omver geworpen. Want tussen al die traditionele pastasoorten staan tegenwoordig ook allerlei vaak felgekleurde pastasoorten die niet van tarwe, maar gedroogde peulvruchten gemaakt worden. Of soms ook van – zwarte – volkorenrijst of kastanjes. Deze nieuwe pasta’s vind je

Blog

DAT IS NOG EENS ANDERE PASTA

We weten niet beter dan dat pasta gemaakt wordt van tarwe. Maar die zekerheid is nu omver geworpen. Want tussen al die traditionele pastasoorten staan tegenwoordig ook allerlei vaak felgekleurde pastasoorten die niet van tarwe, maar gedroogde peulvruchten gemaakt worden. Of soms ook van – zwarte – volkorenrijst of kastanjes. Deze nieuwe pasta’s vind je

DAT IS NOG EENS ANDERE PASTA

We weten niet beter dan dat pasta gemaakt wordt van tarwe. Maar die zekerheid is nu omver geworpen. Want tussen al die traditionele pastasoorten staan tegenwoordig ook allerlei vaak felgekleurde pastasoorten die niet van tarwe, maar gedroogde peulvruchten gemaakt worden. Of soms ook van – zwarte – volkorenrijst of kastanjes. Deze nieuwe pasta’s vind je vooral in natuurwinkels en ook in goed gesorteerde supermarkten. Een uitkomst voor mensen die om welke reden dan ook geen tarwe eten. Want er gaat toch niets boven een lekker bord pasta?

De peulvruchtenpasta’s worden gemaakt van 100% vaak biologisch peulvruchtenmeel. Ook de felle kleuren komen van de peulvruchten zelf. Knalrode pasta wordt gemaakt van rode linzen, groene van groene erwten, geelbruine van kikkererwten en zwarte van zwarte linzen. Deze vrolijke pasta’s maken het een stuk makkelijker om het advies minstens één keer in de week peulvruchten te eten op te volgen. Je verwerkt de pasta’s op dezelfde manier als gewone pasta en krijgt zo ongemerkt een flinke portie eiwit en vezels binnen.

En nog een voordeel: peulvruchtenpasta’s zijn sneller gaar dan traditionele pasta, vaak al in 4-8 minuten. Laat de pasta niet te gaar worden, dan vallen ze uit elkaar. De prachtig heldere kleur wordt tijdens het koken wel iets minder intens. Toch zeker de moeite waard om eens te proberen.

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *