Blog

Groen lunchen bij Botanica Den Haag

Wil je culinair op niveau lekker ‘groen’ lunchen, dan is restaurant Botanica in Den Haag een echte aanrader. De chefs laten zich inspireren door Dutch Cuisine, de Nieuwe Nederlandse Keuken. Groentes en lokale seizoensproducten vormen de basis van de vernieuwende menukaart. De chefs verrassen – in dit herfstseizoen –  met prachtige gerechten waarin een hoofdrol

Blog

Groen lunchen bij Botanica Den Haag

Wil je culinair op niveau lekker ‘groen’ lunchen, dan is restaurant Botanica in Den Haag een echte aanrader. De chefs laten zich inspireren door Dutch Cuisine, de Nieuwe Nederlandse Keuken. Groentes en lokale seizoensproducten vormen de basis van de vernieuwende menukaart. De chefs verrassen – in dit herfstseizoen –  met prachtige gerechten waarin een hoofdrol

Groen lunchen bij Botanica Den Haag

Wil je culinair op niveau lekker ‘groen’ lunchen, dan is restaurant Botanica in Den Haag een echte aanrader. De chefs laten zich inspireren door Dutch Cuisine, de Nieuwe Nederlandse Keuken. Groentes en lokale seizoensproducten vormen de basis van de vernieuwende menukaart. De chefs verrassen – in dit herfstseizoen –  met prachtige gerechten waarin een hoofdrol is weggelegd voor rode biet (krootjes), spruiten, koolraap, prei, aardpeer, andijvie, pompoen en savooiekool. Dus allerminst plat getreden paden. De groentes laten zich bij verschillende gerechten prachtig combineren met vis, vlees of gevogelte als garnituur. Zo aten wij aardpeer met gerookte haringkuit, wat zorgde voor een volle krachtige aardse smaak. Pompoen deed het goed met gekonfijte eend en andijvie met kabeljauw.

Botanica is het restaurant van het fraaie Voco hotel Den Haag, in het voormalig statige bankgebouw aan de Kneuterdijk, dat in 2021 open is gegaan. Duurzaamheid is een van de onderscheidende elementen, ook van het restaurant. De focus ligt op groen. Alle gerechten op de menukaart laten de CO2-uitstoot van het gerecht zien. Hiervoor wordt samengewerkt met Klimato. Het restaurant doet in zijn aankleding de naam Botanica alle eer aan. De vele planten en de groene weelderige binnentuin vormen een heerlijke oase in de hectische stad.

Dutch Cuisine restaurants presenteren je de Nieuwe Nederlandse Keuken. De moderne manier van koken en eten. Met vooral Nederlandse seizoengroenten in de hoofdrol en vlees of vis als garnituur. Helemaal van deze tijd. Lekker en verantwoord voor mens, dier en de planeet. Ervaar Dutch Cuisine en boek een tafel bij een van de aangesloten Dutch Cuisine restaurants. Lees hier meer over Dutch Cuisine.

Auteur

Tilly Sintnicolaas

Food communicatie professional
Over de auteur

Tilly Sintnicolaas, initiator van Uit de Keuken van 8, gespecialiseerd in communicatie over food met haar eigen marketing-communicatiebureau waar naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskenmerken en keukenapparatuur voorbij komen. ‘Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van mijn vak!’
www.bureausintnicolaas.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *