Blog

Gezond eten rond chemotherapie

In “Gezond Eten Rond Chemotherapie” zijn de recepten gebaseerd op structuren, temperaturen – en smaakintensiteit. De meest voorkomende eetproblemen die patiënten tijdens de behandeling tegen¬komen komen ter sprake. Aan de hand van onderzoek door co-auteur, radioloog en onderzoekpsycholoog Christine Archer-Mackenzie (gespecialiseerd in behandelingstherapieën en hun bijwerkingen, met name die op het gebied van eetproblemen) komen

Blog

Gezond eten rond chemotherapie

In “Gezond Eten Rond Chemotherapie” zijn de recepten gebaseerd op structuren, temperaturen – en smaakintensiteit. De meest voorkomende eetproblemen die patiënten tijdens de behandeling tegen¬komen komen ter sprake. Aan de hand van onderzoek door co-auteur, radioloog en onderzoekpsycholoog Christine Archer-Mackenzie (gespecialiseerd in behandelingstherapieën en hun bijwerkingen, met name die op het gebied van eetproblemen) komen

Gezond eten rond chemotherapie

In “Gezond Eten Rond Chemotherapie” zijn de recepten gebaseerd op structuren, temperaturen – en smaakintensiteit. De meest voorkomende eetproblemen die patiënten tijdens de behandeling tegen¬komen komen ter sprake. Aan de hand van onderzoek door co-auteur, radioloog en onderzoekpsycholoog Christine Archer-Mackenzie (gespecialiseerd in behandelingstherapieën en hun bijwerkingen, met name die op het gebied van eetproblemen) komen ook effecten van voedsel op kanker aan de orde, welk voedsel hierbij heel goed is en wat niet. José en Christine zijn bijgestaan door Marja Lantinga, diëtist gespecialiseerd in oncologie in het Amsterdamse VU MC.
Het boek is direct ook in Engeland en America uitgekomen, daarna gevolgd door Australië, India, Canada, België, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Finland, Noorwegen en zelfs Japan.
Mijn site www.eten-met-kanker.nl is de opvolger van het boek. Hierop staan naast recepten voor iedereen die moeilijkheden heeft met eten tijdens de behandeling, ook gerechtjes die specifiek voor kinderen en jongeren zijn gemaakt.

José van Mil en Christine Archer-Mackenzie
ISBN 978 94 91549 434

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *