Doneer cookstove aan Oegandese familie

  Posted on   by   Geen reacties

Waardevol eindejaarsgeschenk

Richting het einde van het jaar gaan we nadenken over cadeaus voor zakenrelaties of naasten. Maar wat is mooier dan een waardevol geschenk te geven aan mensen die minderbedeeld zijn en goed geholpen kunnen worden. Doneer een milieuvriendelijke cookstove aan een Oegandese familie en verbeter daarmee hun dagelijks leven en help de enorme ontbossing tegen te gaan.

Wist je dat miljoenen mensen in grote delen van de wereld onveilig op open vuur koken en daarmee hun eigen gezondheid en die van hun kinderen heel ernstig in gevaar brengen? Dat vrouwen dagelijks uren in de weer zijn om hout te sprokkelen en daarmee bijdragen aan de enorme ontbossing? Of dat ze houtskool kopen waar ook veel bomen voor nodig zijn?

Stichting The Green Elephant – waar Tilly Sintnicolaas zich voor inzet – maakt veilig koken mogelijk op efficiënte milieuvriendelijke stoves, die werken op pellets gemaakt van milieuvriendelijk olifantengras. Zonder vrijkomende, gevaarlijke fijnstoffen, uren hout sprokkelen, verdere ontbossing. Vrouwen krijgen bovendien meer tijd om aandacht aan de kinderen te besteden en voor zelfontplooiing.

Wouter Klootwijk over de cookstove
Wouter Klootwijk (o.m. De Wilde Keuken) laat zien hoe de cookstove werkt. Kijk hier.

Waardevol eindejaarsgeschenk, doneer een cookstove

Voor 50 euro geef je een familie één cookstove en voor 2 maanden briketten. Doneer hier 

Categories: BlogTags:

Author: Tilly Sintnicolaas- Food communicatie professional

Mijn specialisme is communicatie over food. Eerst als directeur van het Nederlands Visbureau heel specifiek voor vis, maar met mijn - in 2007 opgerichte - marketingcommunicatiebureau reikt het portfolio verder dan vis. Bij het Bureau van Sintnicolaas komt naast vis, schaal- en schelpdieren ook Iers rundvlees, Zeeuwse kroepoek, duurzaamheidskeurmerken en keukenapparatuur voorbij.
Consumenten inspireren en informeren over food is wel het leukste van ons vak. Op het culinaire platform Uit de Keuken van 8 doen we dat samen met allemaal vakvrouwen. Kennis delen en hopelijk veel mensen blij maken, dat is onze drijfveer.
www.bureausintnicolaas.nl

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *