Contactgrillen zijn er in verschillende kwaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een zwaardere contactgrill. Een met zware grillplaten en een mogelijkheid om ook op hoge temperaturen te grillen, zodat je er ook vis en vlees op kunt bereiden. Zoals dat vroeger bij José thuis in het restaurant werd gedaan. José: ‘we kregen hele beesten en delen aangeleverd die schoongemaakt moesten worden. De ketting die langs de ossenhaas loopt en de vliezen werden er zorgvuldig afgesneden zodat een prachtige ossenhaas zonder vliezen en vette stukken overbleef. Die ‘ketting’ waaraan de stukjes super malse biefstuk omringd waren met stukjes vet (dat veel smaak geeft), gingen een paar minuten tussen de hete contactgrill. Daarna werd het in plakken gesneden en bestrooid met grof gemalen peper en zeezout. Pure smaakbommetjes waar je je vingers bij opat.
Zo’n zware grill is natuurlijk wel een stuk duurder maar zeker een geweldig cadeau. https://www.horecagrootkeukenshop.nl/