Blog

Contactgrillen

Contactgrillen zijn er in verschillende kwaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een zwaardere contactgrill. Een met zware grillplaten en een mogelijkheid om ook op hoge temperaturen te grillen, zodat je er ook vis en vlees op kunt bereiden. Zoals dat vroeger bij José thuis in het restaurant werd gedaan. José: ‘we kregen hele beesten en

Blog

Contactgrillen

Contactgrillen zijn er in verschillende kwaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een zwaardere contactgrill. Een met zware grillplaten en een mogelijkheid om ook op hoge temperaturen te grillen, zodat je er ook vis en vlees op kunt bereiden. Zoals dat vroeger bij José thuis in het restaurant werd gedaan. José: ‘we kregen hele beesten en

Contactgrillen

Contactgrillen zijn er in verschillende kwaliteiten. Je kunt ook kiezen voor een zwaardere contactgrill. Een met zware grillplaten en een mogelijkheid om ook op hoge temperaturen te grillen, zodat je er ook vis en vlees op kunt bereiden. Zoals dat vroeger bij José thuis in het restaurant werd gedaan. José: ‘we kregen hele beesten en delen aangeleverd die schoongemaakt moesten worden. De ketting die langs de ossenhaas loopt en de vliezen werden er zorgvuldig afgesneden zodat een prachtige ossenhaas zonder vliezen en vette stukken overbleef. Die ‘ketting’ waaraan de stukjes super malse biefstuk omringd waren met stukjes vet (dat veel smaak geeft), gingen een paar minuten tussen de hete contactgrill. Daarna werd het in plakken gesneden en bestrooid met grof gemalen peper en zeezout. Pure smaakbommetjes waar je je vingers bij opat.

Zo’n zware grill is natuurlijk wel een stuk duurder maar zeker een geweldig cadeau. https://www.horecagrootkeukenshop.nl/

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *