Dit keer geen boekrecensie, maar een recensie van het zomernummer van Bon Appétit, een foodmagazine uit Amerika waar ik jaren op geabonneerd ben geweest. Nu kreeg ik het zomernummer weer in handen en dat maakt me weer heel blij. De foto’s zijn goed en de variatie van onderwerpen en receptuur geven je meteen de kriebels om alle recepten uit het blad te willen maken. Een van de leukste vaste rubrieken vind ik altijd R.S.V.P. Als lezer vraag je of de redactie een specifiek recept dat je ergens hebt gegeten, kan achterhalen. De lezer vertelt bij welk restaurant het gerecht is gegeten en de redactie gaat achter het recept aan en plaatst dit onder de vraag.
Het zomernummer gaat natuurlijk over grillen, want iedereen werkt met de bbq in Amerika. Of het nu op de camping, het strand of thuis is. A way of life zullen we maar zeggen. Mijn tip van vandaag: koop eens een onbekend culinair tijdschrift en maak een van de recepten. Of het nu een Spaans, Frans of Engels blad is, de vertaling moet met alle vertaal-middelen die er tegenwoordig zijn, vast lukken.