Blog

Een Druppel Rozenwater & Nadia’s en Merijns Souq

Door José van Mil, Pepper & Salt Een Druppel Rozenwater, de titel alleen al is prachtig! Net als de inhoud van dit kookboek met zoete lekkernijen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée. De recepten zijn helder, lekker “to the point” geschreven, inspirerend en (bijna allemaal) heel makkelijk te maken. De vaak subtiele en spannende

Blog

Een Druppel Rozenwater & Nadia’s en Merijns Souq

Door José van Mil, Pepper & Salt Een Druppel Rozenwater, de titel alleen al is prachtig! Net als de inhoud van dit kookboek met zoete lekkernijen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée. De recepten zijn helder, lekker “to the point” geschreven, inspirerend en (bijna allemaal) heel makkelijk te maken. De vaak subtiele en spannende

Een Druppel Rozenwater & Nadia’s en Merijns Souq

Door José van Mil, Pepper & Salt

Een Druppel Rozenwater, de titel alleen al is prachtig! Net als de inhoud van dit kookboek met zoete lekkernijen uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Méditerranée. De recepten zijn helder, lekker “to the point” geschreven, inspirerend en (bijna allemaal) heel makkelijk te maken. De vaak subtiele en spannende smaken van de koekjes, taarten, puddingen en drankjes zijn mooi in evenwicht. Precies goed in het zoet. De grootste verrassing vind ik de gekonfijte pompoen, die volgens de traditionele manier van inmaken wordt bereid. Wat is dat lekker!! Juist omdat ik het niet had verwacht misschien, maar tjonge jonge… En dat schijf ik terwijl ik helemaal geen zoetekauw ben.

Mijn complimenten en bedankt Nadia Zerouali en Merijn Tol voor weer een prachtig exemplaar in mijn (uitpuilende) kookboekenkast. Ik heb een druppel Rozenwater naast Nadia’s Melk & Dadels met 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders en jullie gezamenlijk Arabia serie gezet: Arabia, Bismilla Arabia en Arabia bij je thuis. Dat zijn ook allemaal zulke fijne kookboeken waar ik geregeld uit kook.

Enne… de andere exemplaren van “Een druppel Rozenwater” die ik heb gekocht, die gaan onder de kerstboom!

ISBN 9789059566453   Prijs € 17,95  Fontaine Uitgevers

Merijn en Nadia hebben ook een heel fijne productlijn neergezet met ingrediënten van topkwaliteit uit de Maghreb, Midden-Oosten en Zuid-Europa. Nadia & Merijns Souq! Op hun vele reizen proefden ze altijd zoveel waanzinnige ingrediënten van zo’n goede kwaliteit, dat ze er steeds weer van baalden dat ze die hier niet konden krijgen. De door hun zelf geselecteerde producten van kleine ambachtelijke producenten en coöperatieven zijn de beste in hun soort. Ze hebben alles persoonlijk getest, geproefd en gekozen.

Zo vonden ze een zuurzoete granaat­-appelmelasse bij de broers Meeneem in Noord-Libanon. Heerlijk in zoete en hartige gerechten. Ik gebruik het in de granaatappelsaus bij hazenrugfilet in het – lekker snelle – kerstmenu dat onderdeel is van mijn uitdekeukenvan8 weekmenu van volgende week. Of bij de verrukkelijke Perzische stoof van eend of kip en walnoten, Mmm… zó lekker. Voor hun Souq maakten Nadia en Merijn ook een grove za’atarmix met de mooiste wilde za’atar, bloemige sumak en sesamzaad. Fijn met olijfolie, om platte broodjes in te dippen. En over groenten, vis of hartige yoghurt. Hun romig notige tahina komt uit de tahina hoofdstad Nablus in Palestina. Daarmee maak ik bijvoorbeeld de lekkerste hummus ook weer met een recept van de meiden.

Naast de Souq producten hebben de dames voor de duurzame supermarktketen “Marqt” een specerijenlijn ontwikkeld (nu al verkrijgbaar bij de nieuwste filialen). Ook alweer zo lekker!

De producten van Nadia & Merijn’s SOUQ zijn via de online shop van www.vvthuis.nl te bestellen. Ze zijn ook verkrijgbaar in steeds meer delicatessenwinkels:

 • Barrique Den Bosch, ‘s-Hertogenbosch
 • Slagerij de Leeuw, Amsterdam
 • Food Emotions, Hamont-Achel
 • Vis-à-Vis, Utrecht
 • Caulils, Amsterdam
 • Peek en van Beurden, Delicatessen, Utrecht
 • De Zeeuwse Hemel, Zierikzee
 • Eet!Verleden, Nijmegen
 • Deli Verte, Roermond
 • FG Shop, Rotterdam
 • Scheiwijk Wagenaar, Hoogblokland
 • Scheiwijk Eemnes BV, Eemnes
 • Meeuwig & Zn., Amsterdam

 

 

Souq producten

Auteur

José van Mil

Over de auteur

José van Mil Pepper & Salt professionele, ervaren foodstylist (foto en film) en receptontwikkelaar
Gespecialiseerd in smakelijke foodstyling en receptontwikkeling inclusief food concepten en producties. Ik denk brand strategisch en doelgroepgericht. Mijn recepten schrijf en kook ik ook met het oog op fotografie; lekker, toegankelijk, gezond, vernieuwend en fotogeniek. Ik werk met veel plezier aan grotere en kleinere producties. Mijn foodstyling en receptuur zijn inzetbaar op alle media waar de foodmarket gebruik van maakt. www.pepper-salt.nl
Ook zaakkundig op het gebied van eten voor kankerpatiënten. www.eten-met-kanker.nl

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *