romig dropijs maken
romig dropijs maken

Romig dropijs maken

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken  , , ,   

juli 2, 2018

Dropijs maken is leuk om te doen, ’t ziet er spannend uit en het smaakt ook nog eens lekker. Je moet er natuurlijk wel een echte dropliefhebber voor zijn. Want houd je niet van dit zwarte snoepgoed dan zal dit ijsje ook niet op jou 'dit moet ik echt eens maken’ lijstje staan. Maar ik als echte dropaddict kan echt genieten van dit romige ijs met de zo herkenbare smaak van trekdrop. Gegarneerd met gehakte Italiaanse liquorice drop serveer je een verrassend ijsje!

En ik mag de hele zomer lang de MagiMix Gelato ijsmachine testen. Zo'n machine op de aanrecht nodigt natuurlijk telkens weer uit tot het maken van een ander ijsje, dus jullie zullen beslist nog meer ijsrecepten langs zien komen!

Nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ± 30 minuten (inclusief koelen)
Vriestijd: ± 3 uur

Ingrediënten

75 g trekdrop

225 ml volle melk

30 g suiker

125 ml slagroom

± 7 liquorice (Amarelli)

ijshoorntjes

extra nodig: mixer met garde(s), eventueel ijsmachine, ijsbollepel

Bereidingswijze

1Knip de drop in kleine stukjes. Doe de melk met de dropstukjes in een steelpan en verwarm alles al roerende op een laag vuur. Laat de drop al roerende smelten.

2Zeef het dropmengsel en roer de suiker erdoor. Laat het dropmengsel afkoelen door de kom in een bak met koud water te zetten. Roer regelmatig om.

3Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door het afgekoelde dropmengsel.

4Doe alles in een diepvriesdoos en laat het ijs in ± 3 uur bevriezen. Roer het ijs elk half uur met een vork door. Hak intussen de liquorice in kleine stukjes.

5Laat je het ijs langer in de diepvries staan dat moet je het ± 15 minuten voor het serveren uit de diepvries halen om het iets zachter te laten worden.

6Schep mooie bollen in de ijshoorntjes. Garneer het dropijs met de gehakte liquorice.

Weetje
Amarelli liquorice zijn Italiaanse dropjes gemaakt van puur zoethoutextract. Dit is dus eigenlijk drop in zijn puurste vorm. De kleine blikken doosjes zijn al een feestje op zich en de kleine dropjes smaken een beetje als de ouderwetse harde lauriersdropjes.

Serveertip
Je kunt het ijs ook in kleine glaasjes serveren. Garneer het dan met een toefje basilicum of (sinaasappel)munt.

00:00

2 Reacties

Marijke Sterk

juli 3, 2018

Ha Wieger,dank voor je leuke reactie en dit lekkere dropijs maken gaat jullie zeker lukken!

Wieger zuidema

juli 2, 2018

Een ijsje om je vingers bij ad te likken met een bijzondere smaak. Een echte aanrader die we snel zelf ook eens gaan proberen te maken!

All fields and a star-rating are required to submit a review.