Indian wrap met chutney

Door Nelleke van Lindonk    

januari 27, 2017

Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid ingrediënten. Als je alle ingrediënten goed klaar zet, win je tijd. Zeker als je het recept even van te voren leest, kun je de specerijen al bij elkaar doen, etc. Zowel de champignon-vulling als de chutney kunnen een dag van te voren gemaakt worden.

Mocht koriander niet je favoriete kruid zijn, vervang het dan door platte peterselie of doe half half.

Ingrediënten

240 ml yoghurt

½ Granny Smith appel, zonder klokhuis en in stukjes

70 g geroosterde ongezouten pinda’s

1 chili peper, ontzaad en fijngehakt

3 el citroensap

flink bosje koriander, blaadjes en zachte steel grof gehakt

1 kleine zoete aardappel, in blokjes van1,5 cm

7el plantaardige olie of ghee

1,5 tl komijn zaadjes

1 middelgrote ui, dungesneden

3 tl gehakte knoflook

450 g champignons, in plakjes

1,5 el geraspte verse gember

1,5 tl garam masala of kerrie

1,5 tl chilipoeder

1 tl kurkuma

120 ml ongezoete kokosmelk

3 takjes fijngehakte koriander/peterselie

3 grote eieren

6 wraps

¼ geraspte groene of rode kool

Bereidingswijze

1Maak eerst de chutney: Pureer in een keukenmachine of blender de yoghurt met de appel, pinda’s, chili peper en het citroensap tot een gladde massa. Voeg de koriander toe en meng door elkaar. Breng op smaak met zout. Bewaar in de koelkast tot je het gebruikt.

2Kook de zoete aardappel in zout water in ca. 10 minuten zacht. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier

3Verhit 5 eetlepels olie een grote braadpan. Voeg de komijn toe en bak 1 minuut. Voeg de ui toe en bak al roerend tot zacht. Voeg de knoflook toe, roer even en doe er tot slot de champignons bij en bak zo af en toe roerend in ca. 8 minuten tot ze zacht zijn.

4Schep er nu de zoete aardappel, gember, garam masala, chilipoeder en kurkuma door. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm in 2 tot 3 minuten. Roer er de koriander of peterselie door en breng op smaak met zout.

5Schep deze vulling in een schaal en houd warm.

6Klok de eieren met zout en peper los.

7Verhit in een koekenpan een theelepel olie en leg 1 wrap in de pan. Verdeel er 2 eetlepels van het losgeklopte ei over. Keer de wrap om en laat het ei stollen in 1 minuut. Leg op een bord en houd warm. Bak zo ook de andere wraps.

8Leg op 6 borden een wrap met de ei-kant naar boven, verdeel het champignonmengsel erover, dan wat chutney en vervolgens de geraspte kool. Rol de wrap zo goed en zo kwaad als het gaat op.

9Serveer de rest van de chutney er los bij.

00:00

0 Reacties

All fields and a star-rating are required to submit a review.