Ovenplank van geurig cederhout

  Posted on   by   Geen reacties

Cederhout verspreid bij verwarmen een verfijnd en kruidig aroma (zie ook het recept Pompoen met appel op geurig hout op deze site). Deze houten plank gebruik je in de oven voor het garen van vis en kip, het roosteren van groenten en zelfs voor het even nagaren van rood vlees als biefstuk en eendenborstfilet. De verfijnde geur trekt tijdens het verwarmen ook in het gerecht en verhoogt zo de ook de smaak. Het aroma komt beter naar voren als je de plank voor gebruik 10-30 minuten in water laat weken. Na gebruik borstel je de plank weer makkelijk schoon met wat water. Je kunt de ovenplank keer op keer opnieuw gebruiken. De plank is te koop bij kook- en cadeauwinkels. Kijk voor meer informatie op www.kokenophout.com

Categories: Keukengerei

Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.