Blog

Mag ik nog een hapje van Francesca van Berk

Mag ik nog een hapje meer is met recht ‘een praktisch handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen’, zoals de ondertitel vermeldt. Voor Francesca – bekend van haar foodblog Francescakookt! – staat die culinaire opvoeding voor een wereld van ontdekkingen en  onzekerheden voor zowel ouders als kinderen. Het gaat dan niet alleen over ‘voeding om

Blog

Mag ik nog een hapje van Francesca van Berk

Mag ik nog een hapje meer is met recht ‘een praktisch handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen’, zoals de ondertitel vermeldt. Voor Francesca – bekend van haar foodblog Francescakookt! – staat die culinaire opvoeding voor een wereld van ontdekkingen en  onzekerheden voor zowel ouders als kinderen. Het gaat dan niet alleen over ‘voeding om

Mag ik nog een hapje van Francesca van Berk

Mag ik nog een hapje meer is met recht ‘een praktisch handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen’, zoals de ondertitel vermeldt. Voor Francesca – bekend van haar foodblog Francescakookt! – staat die culinaire opvoeding voor een wereld van ontdekkingen en  onzekerheden voor zowel ouders als kinderen. Het gaat dan niet alleen over ‘voeding om te groeien’, maar vooral ook om het plezier aan tafel en genieten van eten. Het is dan ook belangrijk kinderen te zien als kleine mensjes met een eigen mening en ze daarom juist bij het eten te betrekken. Als je ze laat kiezen binnen zelf gestelde kaders, ze spelenderwijs laat zien waar eten vandaan komt en hoe je het kunt klaarmaken, zal je zien dat al die aandacht vruchten afwerpt aan tafel en kinderen eten lekker en gezellig gaan vinden. Dit is een notendop de strekking van dit gezellig opgebouwde boek, waarin Francesca vooral ook uit eigen ervaring met haar zoontje schrijft. Maar Mag ik een hapje meer staat ook boordevol praktische informatie. Een eyeopener voor mij als oma is bijvoorbeeld, dat de smaakontwikkeling van de baby al in de buik van de moeder ontstaat. En dat kinderen veel meer smaakpapillen hebben dan volwassenen en dus veel meer proeven. Geen wonder dat ze spruitjes niet zo lekker vinden en dat eten al snel te pittig voor ze is. Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken met recepten ingedeeld naar eetmomenten en 3 informatieve hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk Van buik tot baby, vind je  veel informatie over eten voor baby’s voor en na de geboorte tot ze 1 jaar zijn en mee kunnen eten met de pot. Daarna een hoofdstuk hoe je kinderen omtovert tot lekkerbekken, waarom variatie belangrijk is en meer handige weetjes. Dan volgen de recepten, die er allemaal heerlijk en kindvriendelijk uitzien en waarin soms gezonde ingrediënten –zoals groenten! – die kinderen op een bepaalde leeftijd niet zo lekker vinden gewoon verstopt worden.  Tot slot het derde informatieve hoofdstuk met echt praktische info over bijvoorbeeld de voorraadkast, de eetplanning, suiker & zout, een eetdagboek, uit eten gaan, bewegen en moestuintuinieren met je kind en een kalender met seizoenen voor groeten en fruit. Een boek naar mijn hart! Verkrijgbaar bij de (online)boekhandel voor € 19,99.

Auteur

Clara ten Houte de Lange

Over de auteur

Clara ten Houte de Lange – een gezonde lekkerbek

Als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek. Lekker koken is de tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Vanuit Assisti Culinair & Communicatie adviseer ik bedrijven in de foodsector en maak ik recepten, culinaire artikelen en columns voor diverse media en kookboeken. Recepten zijn hét middel om ideeën die je met overtuiging hebt bedacht, te delen en anderen ervan te laten genieten.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *