Altijd ijs

  Posted on   by   Geen reacties

Altijd ijs van Marleen Visser

Altijd ijs is voor mij het zomerkookboek voor 2016! Wat een heerlijk boek om in te bladeren en je te verlekkeren aan alle prachtige ijsjes die erin staan. Marleen Visser werkt als model, digital producer en foodfotograaf en is vooral ook dol op lekker eten. Ze woont in Amsterdam, maar is ook vaak in New York. Marleen houdt van puur, gebalanceerd en genieten van alles wat je eet en drinkt. Dit is ook een favoriet onderwerp op haar blog shareloavenotsecrets.nl waar ze mensen wil inspireren vooral meer dingen te doen waar je blij van wordt. En daar hoort ijs eten zeker bij. Dit ijsboek – waarin zowel de recepten als tekst en receptfoto’s van Marleens hand zijn – heeft een duidelijk plan van aanpak. Marleen maakt onderscheid in vicecreams – dit zijn ondeugend lekkere ijsjes – en nicecreams. Dit zijn gezondere variaties die bijvoorbeeld geen geraffineerd suiker bevatten. En het leuke is dat je vicecreams makkelijk kunt ombouwen tot nicecreams en andersom. Alle ijsjes worden gemaakt van alleen pure ingrediënten. Na een paar nuttige hoofdstukken met ‘ijsbasics’ en moderne basis-ijsrecepten zonder poespas, wordt het boek ingedeeld naar seizoen. Alle ijsjes zijn variaties op de basisrecepten, die je met of zonder ijsmachine kunt maken. Kortom, een heerlijk boek om mee aan de slag te gaan en vrienden en familie te verrassen met heerlijke ijsjes.

Altijd ijs – Marleen Visser – ISBN 978904883171 – €19,99

Categories: Boekrecensies

Author: Clara ten Houte de Lange - Assisti Culinair & Communicatie

Clara ten Houte de Lange - een gezonde lekkerbek
Ik draai al jaren mee in het culinaire wereldje en als ik iéts ben, is het wel een gezonde lekkerbek… Lekker koken is voor mij een tool om mijn passie kracht bij te zetten: gezond eten lekker maken. Dat was, is en blijft mijn drijfveer. Ook nu ik al weer jaren vanuit Assisti Culinair & Communicatie werk en de culinaire invulling voor tijdschriften, websites en andere media verzorg. Ik schrijf recepten, culinaire artikelen en columns en adviseer bedrijven in de foodsector. Het blijft voor mij een sport gezond eten te verpakken in lekkere recepten. Ook in alle kookboeken die ik inmiddels – vaak samen met anderen – heb geschreven. Recepten zijn het middel bij uitstek om ideeën en gerechten die je met overtuiging hebt bedacht, te delen. Dan weet je dat ook anderen ze met liefde klaarmaken en er samen van genieten.