Category: Zoet

Dessert - 14 december 2016

Stoofpeertjes met kaneelijs en een kletskop

Een lekker winters toetje. Helemaal voor te bereiden. Nu met gekocht kaneelijs, maar volgende week zet ik een recept voor zelf kaneelijs maken op de site.

Lees meer
High-tea - 4 april 2016

Shortbread met ras el hanout

Heb je al eens shortbread met gmaakt? Shortbread is een kruimelig, Schots biscuit en heeft een lekkere botersmaak. Je kan het deeg dun uitrollen of in een vorm uitdrukken. Met een mes verdeel je het dan in punten of stukjes zodat je de koek na het bakken makkelijk in stukken kunt breken. In dit recept gebruik ik ras el hanout voor zoete gerechten die ik kreeg van culivriendin Nadia Zerouali. Ras el hanout betekent letterlijk 'het hoofd van de winkel' en geen enkele rash el hanout is hetzelfde. In deze zoete versie zit onder andere komijn, kardemom, kaneel, anijs, venkel en gember. Geen ras el hanout in huis, neem dan anijs, venkel of kardamomzaadjes. Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 40 minuten Voor 24 stukjes

Lees meer