Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
Deze witlofsoep maakte ik voor een pré-kerstdiner met vrienden maar omdat ik nog over had maakte ik er ook nog een variant op; witlofsoep met zwarte knoflookroom. Zwarte knoflook is een gefermenteerde knoflook die ik een paar maanden geleden proefde tijdens een foodbeurs. Ik was verrast door de smaak. Een beetje knoflook maar dan zoet en met de structuur van een zacht dropje. Ik zag toen al mogelijkheden en toen ik onlangs zwarte knoflook bij een supermarkt zag liggen heb ik het direct meegenomen. Het geeft de witlofsoep een bijzondere smaak! Trouwens zo’n pré-kerstdiner is een aanrader. Ik maak dan altijd de gerechten die ik met kerst wil serveren en tackel dan tijdens dit diner alle onvolkomenheden. Ik serveer de witlofsoep in kleine kopjes. Daarvoor struin ik altijd kringloopwinkels en brocante markten af. Vaak kun je van die gekke kopjes voor een paar euro op de kop tikken. 't Is ook leuk om allemaal verschillende kopjes te gebruiken. Bereidingstijd: ± 30 minuten Voor ± 20 mini-kopjes soep
Lees meer