Tag: Patisserie

22 augustus 2016

Madeleine recept van Hidde de Brabander

Lekkere madeleines bakken Ik word blij van bakken; brood, taarten, koekjes, cakes ’t maakt niet uit. Maar ook van toetjes en ander snoepgoed maken krijg ik een gelukzalig gevoel. Nu ben ik ook een echte zoetekauw, dol op zelfgemaakte toetjes en gebak, dat zal er vast mee te maken hebben. Je kunt mij bijvoorbeeld wakker maken voor een bolletje gefrituurd ijs…. Daarom heb ik waarschijnlijk zoveel bak- en dessertboeken in de kast staan. En komt er een nieuwe uit dan kan ik die vaak niet weerstaan en moet ik die aanschaffen. Mijn laatste aankoop was Patisserie. Van Hidde de Brabander. En wat ben ik er blij mee. Geen traditioneel bakboek maar een inspirerend basisboek waarin Hidde een deel van zijn kennis met betrekking tot het banketbakkersvak met de lezer deelt. Heel veel technieken komen aan bod. Klik voor de uitgebreide recensie . En ik mag zijn madeleine recept met jullie delen, maar pas op je raakt er aan verslaafd, ik heb ze afgelopen week al driemaal gebakken! Voor 10 grote, 12 middelgrote en 20 kleine madeleines Bereidingstijd: ca. 15 minuten Wachttijd: ca. 3 uur Oventijd: afhankelijk van de grootte ca. 4-7 minuten

Lees meer