Onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht!
In deze specerijen special mag het recept voor kruidkoek niet ontbreken. Want zo’n heerlijke, ouderwetse kruidkoek zit echt boordenvol heerlijk geurende specerijen. Dit recept voor kruidkoek is een topper! Ik kreeg het heel wat jaren geleden van de voedingsdocente tijdens de kooklessen in mijn opleiding voor wat je nu ‘Voeding & Communicatie’ zou noemen. En nog steeds maak ik deze kruidkoek met veel plezier! Ook omdat iedereen er altijd erg enthousiast over is. Het is een niet te ingewikkeld en ‘recht voor z’n raap’ recept, dat je volledig naar je eigen hand kunt zetten. Ik gebruik volkorenmeel, maar bloem kan ook. Of een mengsel van allerlei meelsoorten. Denk volkorenmeel met roggemeel en havermeel. Geen donkere basterdsuiker in huis, dan voldoet gewone suiker ook. Mits je genoegen neemt met een wat minder donkere koek. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar koekkruidenmengsel gebruiken, maar het is ook leuk om dit mengsel zelf samenstellen met de specerijen uit je keukenkast (zie de tip). En natuurlijk kun je ook variëren met de zuidvruchten die je toevoegt. Vervang de helft van de rozijnen bijvoorbeeld door gedroogde cranberry’s en de gedroogde abrikozen door dadels of een in stukjes gesneden appel. Geen melk in huis, gebruik dan alleen sinaasappelsap. Andersom kan ook. Met andere woorden, dit is echt een basisrecept waar je alle kanten mee op kunt. En zeker het proberen waard! Volkorenkruidkoek 20 plakken
Lees meer