Tag: Dashi
Ojiya en ‘aangeklede’ Ojiya
Ojiya en aangeklede Ojiya, I love it! In voor- en tegenspoed. Als je me voor mijn Japanse avonturen had gevraagd of ik van rijstpap hield, had ik nee geantwoord. Maar toen ik het eenmaal gemaakt had, was ik verkocht. In Japan wordt het vaak bij het ontbijt gegeten of als je een beetje ziek bent. Als ik me niet lekker voel, maak ik Ojiya. Als ik me heel lekker voel, maak ik ‘aangeklede’ Ojiya. En als er in het gezin iemand zich niet zo lekker voelt, maak ik ze allebei.
Lees meerMisosoep met asperges
Misosoep met asperges. Ook in Japan kennen ze de witte en groene asperge. Met deze eenvoudige misosoep kun je fijn variëren, vegetarisch of met vis of vlees. Ik heb de soep gemaakt met een stukje vis en shiitakes, daardoor mis je wel de smaak van het aanbakken van bijvoorbeeld bacon, maar door het aanbakken van de aardappelstukjes had ik toch een wat diepere smaak. In de toko die Japanse ingrediënten heeft, vind je zakjes dashi poeder en miso. En als je er toch bent, koop dan meteen Furikake (mengsel van o.a. zeewier en sesamzaad) en de Japanse 7-kruidenpoeder Shichimi Togarashi voor wat extra pit.
Lees meer