Een echt comfort soepje! De gierst maakt de soep vol van smaak en zorgt voor een warm en wat rul mondgevoel.
Bereidingswijze
- Snijd het venkelgroen uit de venkelknollen en bewaar het voor garnering. Schaaf of snijd de venkelstelen in flinterdunne plakjes. Snijd de venkelknollen in blokjes.
- Verwarm de olie in een soeppan en fruit de sjalot en venkelblokjes zachtjes glazig. Strooi de gierst erover en bak nog 1 minuut. Schenk er 750 ml water bij en voeg 2-3 theelepels zout toe en wat versgemalen peper toe.
- Breng alles op nieuwe aan de kook en kook de venkel en gierst in 10 minuten zachtjes gaar. Pureer alles met de staafmixer tot een gladde, licht gebonden soep. Verdun zo nodig met wat water en voeg dan nog wat zout en peper.
- Serveer de soep in kommen en garneer met de venkelplakjes, venkelgroen, paprikaringen en oregano.