Tomaten-saffraansoepje met gedroogde tomaten met zwarte peper room

Tomaten-saffraansoepje met gedroogde tomaten met zwarte peper room

Deze soep kun je zowel warm als koud serveren. Voor de koude versie zou ik zelf de room niet zo ver doorkloppen en dik vloeibaar houden. Of de room vervangen door een scheutje extra lekkere olijfolie. In een uitgebreid menu is een kleine portie soep meer dan genoeg. Als je wat over hebt kun je het altijd de volgende dag opeten.

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de ui en teentjes knoflook fijn. Snijd de verse en gedroogde tomaten in stukjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een diepe soeppan en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Geregeld omscheppen. Voeg dan de knoflook, kerrie en verse en gedroogde tomaten toe en bak 5 minuten. Voeg de saffraan, suiker, wat peper, wat zout en 500 ml heet water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer. (Voeg als de soep te dik is wat heet water of groentebouillon toe. Als de soep erg dun is het vocht op een hoog vuur laten inkoken, geregeld roeren.) Proef en voeg naar smaak peper & zout toe.
  3. Klop de slagroom luchtig maar niet te dik. Klop er royaal versgemalen zwarte peper en wat zout door.
  4. Verdeel de soep over 6 soepkopjes of glaasjes. Schep de room erop knip er eventueel wat sprietjes bieslook boven fijn en maal er nog wat peper over. ®José van Mil

* Week draadjes saffraan voordat je ze aan een gerecht toevoegt eerst een paar minuten in een heel klein beetje (1-2 el) lauw water. Voeg ze met het vocht toe.

Tomaten-saffraansoepje met gedroogde tomaten met zwarte peper room

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer