Thaise kippensoep met kokos (Tom Kha Kai)

Thaise kippensoep met kokos (Tom Kha Kai)

Deze soep kan als voorgerecht of als hoofdgerecht worden gegeten. Zet koriander, chilipeper, limoen en eventueel extra vulling op tafel zodat ieder zijn eigen soep op smaak brengt.

Voorgerecht voor 6 personen
Maaltijdsoep voor 2-3 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Snijd de kippendijen in reepjes. Kneus het citroengras, snijd eventueel doormidden. Snijd de pepertje fijn, zonder de zaadjes. Halveer het stukje laos. Snijd de champignons in partjes. Kneus of scheur de limoenblaadjes.
  2. Bereiding: Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg kip, citroengras, laos, chilipepers, limoenblaadjes en champignons toe en laat de soep 10 minuten koken op laag vuur.
  3. Roer vissaus, palmsuiker en kokosmelk door de soep en laat nog 3 minuten koken. Draai het vuur uit. Verwijder het citroengras en eventueel de laos en limoenblaadjes (die worden niet gegeten). Breng de soep met limoensap op smaak. Strooi er aan tafel koriander en lente-ui over.

Tip: Als extra vulling kunt u denken aan: taugé, gekookte noedels of partjes gekookt ei.

Lekker met een salade van veldsla, reepjes komkommer, – wortel en stukjes mango en 1 el pinda’s of seroendeng. Dressing: 3 el olie, 1 el limoensap, 1 el vissaus, 1 tl palmsuiker of bruine basterdsuiker, snuf gember.

Thaise kippensoep met kokos (Tom Kha Kai)

Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer