Pompoensoep met kruidnotenkruim

Door Marijke Sterk - Marijke's Media Keuken

december 15, 2015

Na Sint zijn er meestal wel wat kruidnoten over. Ik verwerkte bakkerskruidnoten in een experimentele soep, het resultaat was verrassend lekker (de kruidnoten die ik nu nog heb worden achter slot en grendel opgeborgen om met kerst deze soep nog eens te maken maar dan als amusesoepje!).

  • Bereidingstijd: 30 min
  • Aantal personen: 4

Ingrediënten

2½ el olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gesnipperd

1/2 hokkaido pompoen, gewassen, met schil grof gesneden

5 aardappelen, geschild en in vieren

1/2 tl gemalen komijn

1 tl gemalen koriander

mespunt kaneel

chilipoeder

1 liter groentebouillon (eventueel van tabletten)

1 bosuitjes, in schuine ringetjes

40 g kruidnoten, grof gehakt

4 plakjes biologische ontbijtspek

extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze

1Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui op een halfhoog vuur goudgeel en glazig. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Schep de pompoen, de aardappel de komijn, koriander, kaneel en chilipoeder naar smaak erdoor en bak alles al omscheppend 3 minuten. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Kook de pompoen en de aardappel in 20 minuten helemaal gaar.

2Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperige bruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak in hetzelfde bakvet de kruidnoten al omscheppend 3 minuten en schep ze uit de pan op keukenpapier.

3Pureer de soep met een staafmixer en breng hem op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen en garneer met de kruidnoten, de bosui en het spek.

Tip
Maak van deze soep een amuse. De hoeveelheid soep is voldoende voor 8-12 personen (afhankelijk van de grootte van de kommetjes/glaasjes). Het spek kun je verkruimeld over de soep strooien of knip reepjes van de plakjes ongebakken spek en bak die vervolgens uit.

00:00

1 Reactie

Nelly Frijdal

oktober 26, 2019

Heerlijk, net gemaakt voor een grote groep mensen.

All fields and a star-rating are required to submit a review.