Pittige gehakttaartjes met krokant spek

Pittige gehakttaartjes met krokant spek

Feestelijk en toch simpel. En deze taartjes laten zich ook makkelijk van tevoren maken, zodat ik ze vlak voor serveren in de oven gaar laat worden. Ik gebruik deze keer gerookt paprikapoeder voor de taartjes, maar er zijn natuurlijk veel meer kruidencombinaties mogelijk. Denk aan Italiaans in de zomer of curry voor een herfstdag.
Een tip: maak iets meer aardappelpuree, dan bak je dinsdag in een handomdraai de pannenkoekjes

Bereidingswijze

  1. Vet de ramequins in. Leg de kool- of slabladeren in een zeef en overgiet ze met kokend water. Dep ze met keukenpapier droog. Bekleed de potjes elk met een slablad en laat het blad overhangen.
  2. Verwarm de olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 2 minuten en laat afkoelen. Kneed het gehakt met ei, panko, paprikapoeder, sjalot en naar smaak zout heel goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en druk het gehakt goed in de potjes. Sla het overhangende slablad over het gehakt. Dek de potjes af met aluminiumfolie.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de potjes op het rooster in het midden van de oven en bak het gehakt in ca. 25 minuten gaar. Laat de potjes 5 minuten afkoelen.
  4. Leg de plakjes spek ik een ovenvast schaaltje en zet ze de laatste 10 minuten bij het gehakt in de oven. Keer de potjes elk op een bord. Verkruimel het spek grof en verdeel het over de taartjes.
  5. Lekker met aardappelpuree en pastinaak met een beetje room.

Pittige gehakttaartjes met krokant spek

  • Bereidingstijd: 40min
  • Aantal personen: 4
Ingrediënten

Een Herder mes voor vrouwen!

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en aanbiedingen over de keuken van acht met onze nieuwsbrief.

lees meer