Ik bereid graag groenten in de oven. Dat is een fijne manier om restjes groenten te verwerken en altijd superlekker. In deze ovenschotel verwerk ik rode ui, venkel, broccoli en bloemkool. Heerlijk met dikke plakken brie erop. Geef er gekookte aardappelen bij.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de rode ui en de venkelknol en snijd de helften in dunne partjes. Verdeel de ui- en venkelpartjes met de broccoli- en bloemkoolroosjes in een lage ovenschaal.
- Leg de plakjes knoflook ertussen en strooi de peterselie erover. Strooi er ook wat zout en versgemalen zwarte peper over. Schenk de wijn op de bodem. Snijd de brie in lange plakken en halveer deze. Leg de plakken brie op de groenten.
- Schuif de schaal in de oven en laat de groenten in 25-30 minuten gaar worden en de brie smelten en iets kleuren.